Thursday, February 12, 2009

canon 5D Mk II review

Cel mai bun DSLR pe care am pus mana vreodata! Cam atat ar trebui sa spun despre Canon 5D Mk II, daca ar fi sa fiu zgarcit... Cum nu sunt, o sa dau mai multe informatii despre aparatul din imagini.

In primul rand, este proprietatea personala a lui Marius Paun (colegul meu). Cu tot cu grip, a costat cam 100 mil lei vechi. De la BH, fiindca peste tot se pare ca e penurie de astfel de aparate. Aparatul seamana destul de mult cu 5D-ul (care la randu-i a facut istorie ca fiind un fff bun inlocuitor de 1D Mk II si III daca nu lucrezi la ProSport...)



Cea mai evidenta diferenta intre 5D si 5D Mk II este... display-ul! Despre el poti vorbi doar la superlativ. In timp ce unii s-au plans de inutilizarea display-ului lui 5D (prea luminos, prea mic... samd), display-ul lui Mk II este generos in dimensiuni si foarte fidel cu realitatea.



Fotografiile facute cu 5D Mk II sunt fara cusur: cei 21 MP isi spun cuvantul, la fel si ISO-ul maxim, de-a dreptul nesimtit - 25.600 ("as an option"). Pofffttiiimmm??? Mda... Facand poze cu aparatul asta am realizat, poate pentru prima data, cat de mult te ajuta tehnologia inglobata in noile modele de DSLR! Full frame-ul isi spune cuvantul (da, e vorba si de putina distorsionare a imaginii la superangular, ca deh...): la 17 mm iti vezi pantofii! La final, aveti o mostra de fotografie de noapte. Coordonatele? ISO 3.200, timp 1/50, F4.

Poate o sa-mi spuneti ca sunt tampit, dar personal sunt mort dupa functia de filmare (din pacate fisierele sunt prea mari si nu am putut sa le pun pe YouTube sau Trilulilu). Modul de film are doua rezolutii - HD si ceva mai mica si mai patratoasa (dar care nu-ti omoara calculatorul cu 2 GB de RAM). Secventele filmate cu Mk II sunt muuult superioare oricarei camere video sub 1.000 E. Pur si simplu, genial!


Fotografii: Viorel Dudau (cu Canon 1D Mk III)

CLICK SA O FACETI MARE!
Fotografia originala...


... si crop din el!

Foto: Marius Paun

No comments: