Monday, October 5, 2009

un flickerist... profesionist

Da, ma uit destul de des pe Flickr. Nu stiu daca am mai spus-o sau nu, dar acolo gasesc mostre de fotografii facute de amatori mai bune decat de "profesionisti". Asa am dat peste utilizatorul koinis din Suedia care numai "profesionist" (vezi cateva posturi mai jos) nu este. Omul a facut un set de forografii care m-a pus pe ganduri in doua privinte: 1) daca meseria asta, de fotograf, nu cumva devine desueta (mi se pare mie sau omul chiar face poze bune??!!) si 2) noi, romanii, muncim cam putin (cel din story se scoala la 4.40 dimineata se duce la munca pana pe la ora 14 apoi se duce intr-un atelier auto - nu mi-e clar daca repara masini ptr el sau e angajat acolo) si se duce acasa pe la 19. Hmmm... :(

5 comments:

Dan said...

no offence, dar... "noi, romanii" ? Poate noi, "unii" romani, avem activitati mai diversificate, facem mai multe, somn mai putin, etc. Daca unii traiesc un anumit fel de viata, nu inseamna ca toti isi traiesc viata la fel, nu? Chiar daca nu expunem toate activitatile noastre. Si nici nu e obligatoriu ca toti sa traim dupa o reteta, fie ea una sau cealalta.

Alexandru Zaharia said...

da, "noi romanii". in 30 de ani n-am auzit de un roman de 20+ ani care sa se scoale la 4 ca sa se duca la munca si apoi sa mai munceasca la alt job pana la ora 19. in fiecare zi! asa ca, da... noi romanii. :)

PS: si da, am o parere proasta despre "noi romanii" (myself included)

Dan said...

Incercam sa sugerez mai fin faptul ca nu aveai cum sa cunosti (sau sa auzi) despre toti romanii. Nu mi-a reusit. Daca te raportezi strict la ora 4 si 19, poate nu exista, insa cu siguranta exista cu activitati pe alt interval orar (intre ora 8 si 23 e ok? se pune?) si sa stii ca exista. Nu ca o regula, dar stii foarte bine ca nici afara nu e asta o regula. Si daca nu ai auzit de ei, nu e o drama, ei nu-si fac din asta un titlu de glorie.
Cat despre parerile proaste despre romani, e adevarat ca sunt foarte multe cauze care sa tenteze la categorisiri generale, insa odata cazuti in acest mod de gandire, nu facem decat sa fim si noi foarte "romani", tratandu-i astfel nedrpet, deh, ca pe niste romani ce sunt, si pe cei care nu merita asta...

Alexandru Zaharia said...

dan, stiu ce sugerai "mai fin". "noi romanii" era doar un fel de a arata ca am o parere proasta despre neamul nostru. e parerea mea. se pune?

da, nici eu nu sunt adeptul generalizarilor. dar de data asta mi-a scapat, si nu e ok. asa e bine? :)

Dan said...

amandoi stim ca dreptatea e si la tine si la mine. Si pozitia mea e tot o reactie la mediul in care trebuie sa traim, dar canalizata altfel.