Saturday, January 16, 2010

DSLR-ul de buzunar

Da, tind sa dau dreptate celor de la WIRED: un nou tip de camera e pe cale sa bata la fund DSLR-ul tau de 4.000E...

Aparatele EVIL - Electronic Viewfinder Interchangeable Lens, sunt mici, filmeaza HD, poti sa-i montezi diferite obiective, au senzorul apropiat ca marime de cel al DSLR-urilor (totusi mai mic). Si-or mai fi si alte avantaje, dar mai bine le aflati de la sursa.. :)

5 comments:

Test said...

vizorul electronic este inca departe de cel optic (luminozitate, lag, marime) poate peste cativa ani, dar acum .... (eu am un aparat cu EVF si in casa - lumina relativ slaba - este inutilizabil). Asteptam inbunatatiri. Si cel mai important, sa faca senzorul 1.5x daca nu 1x si apoi vedem concurenta reala. Momentan este doar pentru joaca EVF, nu se compara cu vizorul de la un D90 sau 500D nu mai ziv de D3 sau 5D MkII.

Alexandru Zaharia said...

sincer, daca as avea bani, eu mi-as lua acum un Panasonic GF1. filmeaza foarte fain, e mic (si asta conteaza enorm, nu stau sa car dupa mine DSLR-ul ca poate am ceva de pozat pe strada, dar un de-asta mic, l-as lua in buzunar).

sunt de acord cu tine ca tipul asta de camera e de-abia la inceput. cand or sa scoata Canon si Nikon astfel de aparate si o sa se incinga concurenta, cred ca o sa avem doar noi, pasionatii de fotografie, de castigat.. :)

pax said...

Sa inteleg ca Samsung NX10 e EVIL dar nu e Micro four thirds?

Alexandru Zaharia said...

@pax: eu as zice ca da, e EVIL.

http://tinyurl.com/ybtahvb

In alta ordine de idei, lucrurile erau mai simple cu putin timp in urma: erau DSLR-uri si compacte (sau point&shoot). Acum, producatorii de camere digitale incearca sa scoata noi device-uri care mai de care mai altfel, care sa ocupe o felie de piata INTRE cele doua formate, "traditionale".

Test said...

Au ajuns si ei la concluzia ca s-a saturat lumea de megapixeli si iar megapixeli si incerca sa ne atraga cu altceva. Sper sa nu aiba aceeasi soarta ca si cresterea infinta si cretinoida a numarului de megapixeli.