Wednesday, April 14, 2010

interdit de photographier

Anul asta, cei mai mari furnizori de imagini de presa (AFP, Getty, Reuters, AP) au decis sa boicoteze festivalul de film de la Cannes si sa nu mai realizeze / transmita nicio fotografie de la gala. Motivul este unul destul de intemeiat: organizatorii au decis aplicarea unor restrictii severe pentru fotoreporteri in timpul inregistrarile video. Probabil ca presiunile cele mari au venit de la Canal Plus, singura televiziune acreditata sa filmeze evenimentul. Situatia e destul de familiara pentru cine a facut poze la o conferinta de presa: de cate ori nu ati injurat colegul de la televiziune care ocupa cel mai bun loc si care face galagie ca-i intri in cadru? E, uite ca agentiile mari au decis ca, decat niste fotografii chinuite, mai bine deloc! Cannes-ul e la mutare...

4 comments:

m0n5t3r said...

ca sa vezi, se intampla si la case mai mari :)

pe mine au inceput sa ma calce pe nervi gigeii de la diverse televiziuni care, mai nou, merg si filmeaza concertele din cluburi, si fac scandal atunci cand le intri in cadru, dar n-au nicio jena sa-ti intre ei tie in cadru, in schimb.

Si nimic nu e mai enervant decat sa ti se spuna sa "tragi mai din spate" cand formatia se da in spectacol si iti urla in obiectiv

Alexandru Zaharia said...

"eee... lasa, ca tu poti sa stergi cadrul daca nu ti-a iesi bine, sa mai faci unul". aiurea! daca se duce momentul pa-pa poza buna. poate ar trebui ca fotografii sa fie mai uniti / hotariti cand au intalniri de-astea cu videomanii. din pacate, organizatorii or sa prefere sa te dea pe tine afara si sa lase pe cel care filmeaza pentru ca, nu-i asa, tv-ul bate ziarul!

misto poza!

Viorel Dudau said...

Aici nu e neaparat vorba de foto vs video, ci de sefi fara c..ie care nu-s in stare sa ia atitudine. Din pacate, in Romania, presa e condusa in mare parte de astfel de papagali care se lasa calcati in picioare, impreuna cu subalternii si publicatiile/agentiile/departamentele pe care le conduc.
Si de-aici decurg multe altele...
PS offtopic: e de porc sa trebuiasca sa ai cont google ca sa poti comenta. Mai ales cand ai posibilitatea sa moderezi comentariile.

Alexandru Zaharia said...

@viorel: s-a remediat cu comentariile. nu era o setare uracioasa, de care nu stiam... :)