Friday, November 11, 2011

canon S100 - mai mult decât un powershot

Lumeeee, lume! Dați năvală, buzna, faceți cozi, scoateți banii de pe carduri și mergeți la magazin de vă cumpărați device-ul ăsta, că nu se mai poate fără el. Nu, nu vorbesc de iPhone 4S, ăla e recomandat doar dacă vreți să pățiți ca fotograful ăsta. Vă vorbesc despre noul point-and-shoot de la Canon, adicătelea S100. Bine, point-and-shoot vine vorba (sau forma), pentru că micuțul ăsta are o inimă de DSLR-leu (senzor DIGIC 5, de care nu pupă nici cele mai noi și mai șmechere camere), o sensibilitate ISO care pleacă de la 80 și ajunge hăăăăt, pe la 6.400 (!!!), trage RAW-uri și are GPS, diafragmă 2.0, iar filmele sunt Full HD și stereo (cu zoom pe înregistrare). Pentru că-i o cameră pentru fotografii amatori cu accese de profesioniști (ce n-aș da să pot fotografia în voie cu ea fără să mă ia la ochi vreun "cocoș" că fac poze cu DSLR-ul) are controale manuale - inclusiv un inel pe obiectiv pentru reglarea expunerii.

Pentru aceia dintre voi care cred că mărimea contează vă reamintesc că, în fotografie, ceea ce conteaza, la final, e calitatea fotografiei, mai puțin sculele pe care le folosești pentru a le crea. Așa că nu vă speriați de dimensiuni - gândiți-vă la produsele Leica și veți înțelege de ce. Câteva imagini cu ce poate face "jucăria" aici.

Prețul lui S100 e undeva în jur de 2.000 lei (e mult pentru un p&s, e puțin pentru un DSLR de buzunar) și îl găsiți deja la F64, ClickShop sau Digital-Camera.ro.

No comments: