Wednesday, January 7, 2009

Manusi pentru fotografi

Breaking news: a venit frigul peste noi! De cum scoti aparatul si tragi primele trei cadre, mainile deja ti-au inghetat. Ce-i de facut? Iti iei niste manusi si problema-i rezolvata. Oare?

Manusile obisnuite din comert sunt concepute pentru a proteja mainile de frig si cam atat. Cei care le produc nu se gandesc la altceva decat la temperatura si estetica. Dar tu, ca fotograf, ai nevoie si de temperatura, si de estetica, si de al treilea element la care producatorii de manusi traditionale nu s-au gandit: protectia aparaturii din dotare (stim cu totii cat costa). Rezulta ca ai nevoie de manusi speciale pentru fotografi care sa stea bine pe maini si in care sa stea bine si obiectivele, aparatul, flash-ul, bateriile si tot ce-ai mai avea nevoie la un moment dat intr-o sedinta foto outdoor. Din fericire, producatorii de accesorii foto s-au gandit deja la asta si au creat manusi speciale pentru fotografi.

Intr-o scurta cautare pe net, cele mai bune manusi pentru fotografi (raport calitate/pret) pe care am reusit sa le gasim sunt manusile LowePro Photogloves, disponibile in 3 marimi: M, L, XL. Sunt confectionate din Polyester si Lycra, cu tehnologie DuPont® Thermax® pentru eliminarea umezelii, iar pe interior sunt dotate cu Control Dots™, adica niste punctulete mici de cauciuc pentru a asigura aderenta maxima la aparatura foto. Se gasesc in majoritatea magazinelor foto din tara, la un pret mediu de 80 lei.

O pereche de manusi 80 lei?!? Muuult!. Un 70-200 scapat pe jos? Priceless.



scris de Viorel Dudau

No comments: